Aamulenkillä koiran kanssa olin todistamassa tilannetta, joka vaikutti minuun syvästi ja pohdin itsekseni asiaa. Tässä sitä en lähde syvällisemmin analysoimaan; en etsimään syitä ja seurauksia, koska vain se, mitä kuulin on minulle todellista. Siispä tilanne oli tämä; äiti oli viemässä päiväkotiin kahta lastaan. Tyttö ehkä iältään noin 4-5 vuotias, huusi täysin paniikinomaisesti, ettei halua mennä päiväkotiin. "Mulla on siellä niin paha olla. Äiti, minä en tahdo mennä sinne. Siellä on niin paha olla" Hän jatkoi huutamista, joka muuttui kirkumiseksi, täysin hallitsemattomaksi. He kuitenkin menivät päiväkotiin sisälle, joten en tiedä jatkoa. Syyttämättä ketään ja vain omiin havaintoihin perustuen voin sanoa, että olo oli tytöllä todella paha. Se energia tuntui minulle asti, vaikken aivan lähellä ollutkaan. Mielestäni ei kuitenkaan ollut kyse pelkästään  vain "huonosta aamusta", vaan jostakin isommasta. Niin monilla ihmisillä sekä lapsilla ja aikuisilla on nykyään "paha olla". Siinäpä aihetta pohtimiseen koko päiväksi.

Nykypäivänä olisi syytä ottaa monessa asiassa huomioon lasten herkkyys erilaisille energioille, jotka heihin vaikuttavat positiivisesti tai negatiivisesti. Eiväthän lapset itse edes aina ymmärrä, mistä on kyse, saati sitten aikuiset; varsinkaan sellaiset, jotka eivät ehdi pysähtyä kokemaan asioita. Herkät lapset tuntevat ja kokevat energiat voimakkaasti ja tätä kautta kokevat sellaistakin, joka ei saa sanallista muotoa. Energia on pettämätön ja se paljastaa ihmisen senhetkisen energiatason sille, jolla on herkkyys tallella.

"Jos haluat löytää universumin salaisuudet, ajattele kaikkea energiana, taajuutena ja värähtelynä"; Nikola  Tesla (1856-1943) radion ja vaihtovirran keksijä.