Ja tärkein on rakkaus…

Eilen illalla katsoin uutisia ja siinä haastateltiin jotakin islamilaista henkistä johtajaa. En muista nimeä enkä paljon muutenkaan koko haastattelusta, mutta viimeinen hänen lausumansa jäi mieleeni. Hän sanoi haastattelijalle jotenkin näin:"...valtaamme teidät". Mietin vielä tänäkin aamuna, että sanoiko hän todella niin; ja kyllä hän sanoi. Tällainen on varmasti pelkoa herättävää monellekin. Minä koen hänet pelkästään uskon varjolla toimivaksi ja maallista valtaa haluavaksi ihmiseksi. Toisten alistaminen ja orjuuttaminen oman vallan alle ei ole minkään uskonnon syvin tarkoitus, vaan silloin on kyseessä pelkästään vallanhalu, joka on kietoutunut valheellisesti uskonnolliseen kaapuun.  Uskonto on vain pelkkä uskonto, jos siitä puuttuu aito henkisyys, Luojan rakkaus.

Tällaisten sanomisten jälkeen nousee itselleni ainakin vain ja ainoastaan toiminen puhtaasti yhden ja ainoan Luojan rakkauden energiassa, joka on kaikkien näkemistä samanarvoisina eikä kenenkään alistamista oman vallanhalun alle. Sama Luojan energia ja rakkaus on vain saanut eri ihmiskunnissa monia nimiä.

Aihe olisi sinänsä hyvin laaja, mutta yksinkertainen ajatus eilisestä uutisesta on, että emme saa antaa pelolle sijaa, vaan keskittyä toimimaan rakkaudellisesti ja levittää positiivistä energiaa omassa elämässämme.

"Millään muulla ei ole merkitystä tässä maailmassa kuin rakkaudella. Sellaista rakkautta Jeesus tunsi ihmisiä kohtaan, ja se oli niin suurta, että se ravisutti tähtiä ja muutti historian kulkua. Hänen yksinäinen elämänsä kykeni sellaiseen mihin kuninkaat, armeijat ja maailmanvallat eivät kyenneet", Pyhiinvaellus, Paulo Coelho.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *